ASTEPTÎNDU-L PE MOS CRACIUN...

indogo felicitareSeara-i de mister,
Bradu-i luminat,
Ard stelute-n el,
Totu-i minunat...

     La raspîntia dintre ani Mos Craciun a pornit în sania lui plina de daruri catre toti copiii care îl asteapta cu nerabdare. Sa va spunem un secret: copiii de la Centrul „Indigo” l-au si întîmpinat!!!. Ce bucurie a mai fost! Copiii, încurajati de parinti si pedagogi, au cîntat, au dansat în jurul bradului, au recitat poezii si haituri, au prezentat scenete... Dar, s-o luam de la capat.
     Copiii din grupa mica au fost primii care s-au bucurat de magia sarbatorii. Alina - Paula si Eva au fost cele care au dat startul serbarii, interpretînd cu mult suflet la pian un BLUES si Nocturne de Chopin. Artur, Victoria, Sebastian, John si Masa s-au straduit sa ne transpuna în universul poeziei, recitînd despre Mos Craciun, Iarna si Fulgul de nea. Chiar daca sînt înca mici, Sofia, Eva, Victoria si Florin au demonstrat ca pot spune poezii si în limba engleza. De asemenea, copii au reusit sa devina pentru moment mici actori, prezentînd scenetele Tara iernii, În ajun de Revelion si În seara de ajun.
    Dar ce fel de sarbatoare fara cîntece, dansuri si jocuri distractive! Fiind acompaniati la pian de conducatorul muzical, dna Ecaterina Gîrbu, copiii au interpretat cîntecele Saniuta, Turturul, Zurgalai si Colindita. Au dansat împreuna cu Mos Craciun în jurul bradului, s-au distrat de minune în compania clownilor, au participat la diferite concursuri, demonstrînd cît de creativi si ingeniosi sînt. Atmosfera de sarbatoare a fost întregita de Mos Craciun care a avut grija sa împarta copiilor dulciuri si multe daruri.

    Spiritul sarbatorii a durat pîna seara si asta deoarece dupa amiaza a fost organizata o serbare si pentru elevi. Alexandru, Radu, Sandu si Chiril au reusit sa transmita celor prezenti un mesaj de bucurie si credinta întru mai bine prin traditionala haitura si urarea:


    Sa traiti, sa-nfloriti, Ca merii ca perii
La mijlocul verii, la Anul si la Multi Ani!”

    Mai apoi Alina-Paula, Catalin, Alexandru, Chiril, Nastea, Simona si Ruxanda au prezentat cu suficienta finete artistica scenetele Pacala boierit si Boierul si Pacala, în versiunea scenica a profesorului Nicolae Darie. Spre final Mos Craciun si clownii au fost cei care i-au supus pe copii la niste probe de manifestare a creativitatii si atentiei, a spiritului de cooperare si inteligentei. Si pentru ca toti copiii au fost foarte ingeniosi, Mos Craciun i-a premiat cu carti, urîndu-le mult spor la învatatura.

    A fost o sarbatoare de neuitat, cu buna dispozitie, cu urari si dorinte frumoase în ajun de Craciun si An Nou. Si daca a fost asa, meritul e al tuturor: al copiilor, al parintilor si al echipei CDC „Indigo”.

 

Bd. Decebal 80, nr.106, MD-2038, mun. Chisinau, tel./fax: (+373 22) 57 10 62, E-mail: cdcindigo@indigocentre.md, www.indigocentre.md

©   Copyright INDIGO - Centrul de dezvoltare creativa a copiilor si adolescentilor / design by iANDES STUDIO S.R.L.