La initiativa Centrului de Dezvoltare Creativa a Copiilor si Adolescentilor Indigo, sub egida Child Savings International, Child@Youth Finance International si în parteneriat cu Banca Nationala a Moldovei, Ministerul Educatiei al Republicii Moldova si societatea civila în perioada 15-21 martie 2013 în Republica Moldova a fost organizata pentru prima data Saptamîna Internationala a Educatiei Financiare.

       Saptamîna Internationala a Educatiei Financiare este o initiativa internationala civica, bazata pe parteneriate atît public-private, cît si libera asociere a societatii civice si institutiilor private responsabile social care înteleg importanta Educatiei Financiare în societatea contemporana.

       În perioada 15 - 21 martie 2013 în unitatile de învatamînt preuniversitar au fost organizate Sase zile pline de activitati de educatie financiara, în cadrul carora copiii au participat la diverse activitati interactive de educatie financiare, care îi vor ajuta sa constientizeze beneficiile unei educatiei financiare pentru activitatile de zi cu zi.

       Pe data de 15 martie 2013, copiii de la Centrul de Dezvoltare Creativa a Copiilor si Adolescentilor Indigo au dat startul Saptamînii Internationale a Educatiei Financiare în Moldova. Activitatea interactiva cu genericul Educatie financiara pentru copiii ! Este timpul ! le-a oferit copiilor posibilitatea de a învata prin joaca, povesti, proverbe, zicatori, framintari de limba:

 

                    

  • ce sunt banii;
  • de unde vin ei (venituri);
  • unde se duc (cheltuieli);
  • învatam sa economisim;
  • învatam diferenta între nevoi si dorinte;
  • învatam cum sa ne facem utili celor din jur (ca sursa de cîstig în viitor).

 

       De asemenea a fost organizata Ziua Usilor Deschise la Banca Nationala, care a fost vizitata de elevi si cadre didactice din diferite scoli.

       Este pentru prima data, când BancaNationala a Moldovei a organizat Ziua usilor deschise. Elevii au vizitat sala de expozitii a  Bancii Nationale. Întâlnirile cu experti din diverse subdiviziuni ale BNM, precum si seminarul la tema financiara la care au dezvaluit tinerilor studiosi notiunile de baza din domeniu.

       Au fost organizate Vizite la Bancile Comerciale: FinComBank; ProCreditBank, au fost organizate sesiuni de alfabetizare financiara cu tematica Partenerul tau financiar cu invitarea specialistilor de la Agroindbank, Banca Comerciala Româna, Energbank.

       Reprezentantii Comisiei Nationale a Pietii Financiare s-au implicat activ în activitatile de educatie financiara a copiilor si tinerilor. Întîlnirile cu expertii din diverse subdiviziuni ale Comisiei Nationale a Pietii Financiare au oferit elevilor posibilitatea de a afla mai multe despre activitatea acestei institutii.

       Deasemenea au fost organizate vizite la Companiile de Asigurari-reasigurari: ASITO, Compania Moldasig.

       Un element inedit a fost si participarea elevilor la o licitatie de la Bursade Valori. Vineri, 15 martie 3013

           

       Pe data de 18 martie 2013 copiii de la Centrul  de Dezvoltare Creativa a Copiilor si Adolescentilor Indigo, elevii din 3 institutii de învatamînt: Liceul Teoretic Petru Rares, mun. Chisinau, Liceul Teoretic, Petre Stefanuaca, or. Ialoveni, Liceul  Teoretic  Mihai Eminescu, mun. Chisinau; au participat la conferinta globala video cu copiii care sarbatoresc Ziua Internationala a Educatiei Financiare din alte tari.

                                             

       Cei mai activi participanti din cadrul Saptamînii Internationala a Educatiei Financiare au fost invitati la Prima Editie Nationala a Conferintei Educatiei Financiare din Moldova, care a avut loc pe data de 21 martie 2013 la sediul Bancii Nationale.

                                           

       Saptamâna Internationala a Educatiei Financiare a fost marcata în 80 de tari si a cuprins peste 1000 de evenimente, cu antrenarea unui milion de copii si a 185 de organizatii.

Bd. Decebal 80, nr.106, MD-2038, mun. Chisinau, tel./fax: (+373 22) 57 10 62, E-mail: cdcindigo@indigocentre.md, www.indigocentre.md

©   Copyright INDIGO - Centrul de dezvoltare creativa a copiilor si adolescentilor / design by iANDES STUDIO S.R.L.